Ce-cum-in ce scop mâncăm de Omraam Michael Aivanhov publicat la 15 Iun. 2007
Ce-cum-in ce scop mâncăm
     ALEGEREA HRANEI
Unii oameni nu vad legatura între ce consuma ca alimente si starea sanatatii lor. Totusi, omul îsi construieste corpul cu hrana pe care o absoarbe, el e format din ceea ce consuma si pentru aceasta trebuie sa încetati sa credeti ca veti straluci de sanatate indiferent ce înghititi, trebuie sa va dati seama ca exista un raport între ce mâncati si cum va odihniti. Când va îndopati cu amestecuri nefiresti, sistemul vostru nu va fi capabil sa le elimine si va veti îmbolnavi. E important sa fiti atenti la ce introduceti în corpul vostru.
     Cineva va aduce versul din Evanghelie în care Iisus zice ca nu e important ce intra în om, ci ceea ce iese din el... dar acest lucru trebuie interpretat. E rational sa gândesti ca daca pui murdarie în ceva, va iesi puritate?
Daca nu esti Initiat cu capacitatea de a transforma orice manânci în lumina. Ceilalti, daca vor consuma impuritati, ele vor si iesi.
     Nu e posibil ca ei sa le transforme daca nu sunt nici inteligenti, nici puri, nici iubitori si nici buni.
Iisus niciodata nu a dat sfatul sa se manânce sau bea orice, nici un Initiat nu ar face asta. Numai daca stii cum sa lucrezi spiritual, sa poti neutraliza otrava si impuritatea si sa le transformi în lumina esti liber sa înghiti orice doresti.
Si contrariul, daca nu ai decis sa lucrezi spiritual, cea mai buna hrana din lume nu va putea sa te transforme. Este puternica viata interioara a gândului si a sentimentului care este esentiala.
     Stiu ca expertii în regimuri sunt pentru anumite alimente în raport cu altele; si ar putea avea dreptate, dar mai întâi e modul în care manânci. Manânca cât îti place, dar numai daca manânci într-un anumit fel si în cantitati rezonabile, vei fi sanatos.

    - Am observat ca oamenii care urmeaza un regim macrobiotic sau alte regimuri nu devin mai buni sau mai puternici, ci dimpotriva, sunt în stare mai proasta. Nu am nimic împotriva macrobioticii, recunosc ca e ceva bun în ea, dar nu sunt de acord ca hrana sau mâncatul trebuie pus pe primul plan, ca si cel mai important lucru în viata.
Hrana e doar un mijloc, lucrul important e viata psihica, spirituala, din spatele actiunii de a mânca. Nici o mâncare minunata nu a împiedicat vreodata pe cineva sa fie crud sau rau, sau depravat sau la a dori sa domine lumea.
Aparent, a fi vegetarian nu ajuta la nimic, Hitler a fost vegetarian! În timp ce altii care au mâncat carne sau orice li s-a dat, au devenit sfinti si profeti. Fara educatie, igiena, hrana, doar ce gaseau, dar cu ceea ce ei considerau cel mai important, spiritul, câteva adevaruri si dorinta nestavilita de a realiza aceste adevaruri, ei au facut minuni!
     Sa ne întoarcem la hrana de fiecare zi. Pe plan fizic, ea nu va fi absolut pura, de cele mai multe ori nu stim ce ni se da, dar în domeniul gândului si sentimentului e diferit, poti alege ce îti place, permitându-ti sa iei ceea ce e mai bun si sa arunci restul. Gândurile si sentimentele sunt substanta corpurilor voastre mai subtile, si daca vom construi o cocioaba, simbolic vorbind, nu ne va vizita un print sau un înalt prelat, ci un cersetor sau un hot. Ne construim singuri corpurile eteric, astral si mental si destinul nostru depinde de materialul pe care îl folosim. Potrivit calitatii corpurilor noastre mai subtile, vom fi vizitati de entitati stralucitoare sau întunecate, binecuvântati cu bucurie sau suferinta, vom realiza adevarata glorie sau vom sfârsi în întuneric.
     Viitorul fiecaruia dintre noi depinde de modul în care ne hranim. Când manânci hrana inferioara pe plan fizic, ce se întâmpla? Se vede în felul în care arati si te simti si oamenii te întreaba ce s-a întâmplat. Daca calitatea hranei îti schimba aspectul, de ce nu ar fi la fel si cu gândurile si sentimentele tale? Unele gânduri, unele sentimente te fac frumos si sanatos, iar altele te fac urât si bolnavicios; de ce sa nu tinem seama de aceasta si sa nu actionam în consecinta? Înainte de a se transforma pe sine, omul trebuie sa dobândeasca noi particole de o calitate mai buna, mai fina.
     Deci, doar a respecta linistea la masa nu e suficient, trebuie sa umplem aceasta liniste cu cele mai elevate gânduri si sentimente, daca e sa avem puterea elementului magic care e hrana adecvata pentru corpurile noastre mai subtile. Linistea nu trebuie sa fie un gol, în Natura nu exista asa ceva, fiecare spatiu e umplut cu forte si elemente care devin tot mai pure cu cât sunt mai sus si mai aproape de zonele ceresti. Tacerea este o mina de aur magica si plina de bogatii. Cele patru elemente ( pamânt, apa, aer, foc ) corespund celor patru stari ale materiei continute în hrana pe care o absorbim în fiecare zi.

     Trebuie sa comunicam cu Îngerii acestor elemente când mâncam, Îngerul Pamântului, al Apei, al Aerului, al Focului si sa le cerem sa reconstruiasca corpul nostru fizic si sa-l faca asa pur încât sa corespunda lui Christos.Fiecare Înger reprezinta o virtute anume sau o calitate: Pamântul - stabilitate, Apa - puritate, Aer - inteligenta, Foc - dragostea divina. Daca, în timp ce mâncam, omul se leaga de acesti patru Îngeri, particolele ce le primeste vor fi spirituale, cu care el îsi poate construi corpurile sale subtile, inclusiv corpul de lumina. Când poate sa-si construiasca acel corp luminos numit în Scriptura Corpul Gloriei, atunci el e într-adevar nemuritor.
Corpul sau fizic nu dureaza mult, el trebuie sa-l restituie, cu toate elementele lui, mamei Pamânt de unde a venit. Dar în corpul lui de lumina, Corpul Gloriei, omul traieste etern. Corpul Gloriei este un sâmbure eteric, un sâmbure minuscul sau electron pe care-l mostenim si care trebuie sa îl dezvoltam, hranim si formam, la fel cum mama lucreaza luni la samânta primita de la tata, adaugând cel mai bun material pentru a forma fiinta care sa miste lumea, asa trebuie sa lucram noi pe plan spiritual. Daca nu ne gândim niciodata la aceasta, daca nu facem nimic, atunci el ramâne ascuns, aruncat la o parte, înmormântat. Din fericire el nu moare, caci e fara de moarte, ci asteapta ascuns pâna ni se trezeste constiinta sa muncim, sa-l dezvoltam, sa-l facem luminos si puternic.
     Sunt necesare elemente extrem de pure pentru a dezvolta Corpul Gloriei, dar cele mai intense vibratii de lumina pot lupta împotriva procesului de boala si moarte, dezorganizare, fermentatie, dezintegrare, iar când lumina triumfa în om, el este nemuritor. Din acest motiv trebuie sa învatati sa mâncati si sa beti lumina când mâncati, fiind absolut siguri ca mâncarea voastra va aduce noua viata. Daca veti comunica cu Îngerii celor patru elemente când mâncati, ei vor deveni prietenii vostri si colaboratori.
     Uitati-va toate micile griji si gândurile rele care otravesc mâncarea si va îmbolnavesc si conectati-va cu Îngerii celor patru elemente. Ziceti: " O, Înger al Pamântului, umple-ma cu stabilitate!
O, Înger al Apei, umple-ma cu puritatea ta!
O, Înger al Aerului, umple-ma cu inteligenta ta!
O, Înger al Focului, umple-ma cu Dragostea ta Divina!"
Astfel va veti naste într-o noua viata.
     VEGETARIANISM
Problema nutritiei e una foarte ampla, cu multe ramificatii. Noi suntem hraniti nu doar de mâncarea si bautura ce o consumam la masa, ci si de alte lucruri, cum ar fi: sunete, culori, mirosuri. Ideea ca în lumea invizibila sunt fiinte care se hranesc cu mirosuri placute (sau rele), da nastere la ideea traditiei de a arde tamâie în biserica pentru ca mirosul pur si placut atrage spirite luminoase, iar mirosul gretos atrage entitati diabolice. Spiritele se hranesc de asemenea cu sunet si culoare, iar acestea pot fi folosite ca mijloc de a le atrage. Marii pictori au stiut acest lucru, ei au pictat Îngerii în culori stralucitoare, cântând muzica cereasca la instrumentele lor aurii. În Evanghelii se zice:" Sunteti templul lui Dumnezeu cel viu".
     Daca acesta e crezul nostru, de ce sa patam acest templu cu impuritati? Daca oamenii ar întelege, în primul rând, cum au fost creati, în atelierele lui Dumnezeu, ar fi mai atenti cu materialul pe care îl folosesc pentru a construi acest templu în care El poate veni si locui.

     Faptul ca omul manânca carne îl aseamana mai mult cu un cimitir plin de cadavre în putrefactie decât cu un templu. Fiecare creatura, animal sau om, e liber sa-si aleaga alimentele, iar alegerea lui este foarte semnificativa. Daca vreti sa stiti efectele unei diete carnivore, mergeti la Zoo, priviti carnivorele si veti stii totul despre ele! De fapt nici nu e necesar acest lucru, fiintele umane reflecta fiecare specimen animal cunoscut, si chiar necunoscut la Zoo, ca dinozauri, mamuti etc. Veti vedea singuri ca marile mamifere carnivore sunt animale înspaimântatoare care emana mirosuri extrem de puternice, în timp ce ierbivorele au obiceiuri pasnice, pentru ca hrana lor nu le face violente si agresive. Carnivorele sunt facute iritabile si violente de dieta lor, si la fel e si cu oamenii; cei care manânca carne sunt mai brutali si distructivi decât vegetarienii.
     Diferenta între hrana vegetariana si carnivora sta în cantitatea de raze solare pe care o contin: fructele si legumele sunt impregnate cu lumina solara în asemenea masura încât ai putea zice ca sunt lumina condensata.

Mâncând fructe si legume, absorbi lumina solara si nu e implicata materie reziduala. Pe de alta parte, carnea e comparativ saraca în energia solara si de aceea se strica repede; orice se strica repede este daunator organismului.
     Mai exista un pericol în a consuma carne. Când animalele sunt sacrificate ele sunt în panica. Aceasta teama umple glandele cu o secretie letala care patrunde în sistemul celui ce manânca... cu efecte dezastruoase asupra sanatatii si vietii.
Ziceti:" Da, dar carnea e asa de buna!" Iata-va din nou, gândindu-va numai la gratificarea personala! Tot ce te intereseaza e placerea ta, tot ce conteaza e momentul, chiar daca el înseamna masacrul a milioane de animale... si al tau.
     Trebuie sa stiti ca tot ce absorbiti ca hrana, devine un fel de antena interna ce capteaza diverse unde... carnea va leaga cu zonele inferioare ale lumii astrale si cu fiintele ce se devora ca animale salbatice. Carnea este o legatura invizibila cu teama, cruzimea, senzualitatea, lumea animala. Oricine poate vedea spectrul, ar fi tulburat de culorile din aura dumneavoastra.
În sfârsit, este o grava responsabilitate sa iei viata unui animal. Nu numai ca încalca porunca "Sa nu ucizi!", ci îi fura animalului sansa de a evolua în existenta prezenta. A omorî un animal e nu numai a-i lua viata, ci si sansa ce i-a dat-o Natura. Sufletul animal nu e la fel ca sufletul uman, dar totusi e suflet, iar persoana ce manânca carne poarta suflete de animale în jurul ei, ce se manifesta prin ea în mod salbatic.

În lumea invizibila, sufletele animalelor omorâte si mâncate de om se ataseaza de el si cer sa fie compensate: " Ne-ai lipsit de posibilitatea de a evolua si acum tu trebuie sa ne dai educatia ce ne-ai furat-o!". Asa se explica de ce multi oameni au reactii animalice si, daca încearca sa-si dezvolte natura superioara, vor fi împiedicati sa o faca de celulele de animal din interior, care refuza sa asculte.
     În Geneza se zice ca, înainte de cadere, când Dumnezeu crea sustinerea fizica a omului, El a zis simplu:" Priveste, ti-am dat toate semintele purtatoare de iarba de pe Pamânt, si orice copac pe care e un fruct ce are sâmburi, tie îti va fi carne".

     În ceea ce priveste pestele, problema e diferita. De milioane de ani pestii au existat fara conditii adecvate evolutiei, ei au sistem nervos foarte rudimentar, astfel ca s-ar putea spune ca mâncându-i, îi facem sa evolueze... Pe lânga faptul ca pestele contine un element numit iod, care a fost destinat pentru aceasta epoca. Mâncarea ce o mâncam intra în sângele nostru, si de acolo extrage entitati care îi corespund în Natura.

     Evanghelia zice: " Oriunde este stârv, vor fi si vulturi adunati" si acest adevar se aplica pe toate planurile: fizic, astral, mental. Daca doriti sa fiti sanatos, nu atrageti vulturi cu stârvuri, pe nici un plan! Cerul nu se va manifesta prin nimeni care e deschis impuritatii fizice, astrale sau mentale. Carnea corespunde unui anumit element în gândurile, sentimentele si actiunile noastre. De exemplu, daca visati ca veti mânca carne, trebuie sa fiti foarte atent, pentru ca asta înseamna ca veti înfrunta o tentatie de un anumit fel, ducând la acte de violenta, sentimente senzuale si egoiste, gânduri nedrepte; carnea reprezinta violenta pe plan fizic, senzualitatea pe plan astral si egoism pe plan mental.
     Traditia zice ca înainte de Cadere, Adam avea o faţa frumoasa si stralucitoare, si era îndragostit de animale, care îl respectau si îl ascultau. Dupa Cadere, el si-a pierdut faţa pura si stralucitoare, iar animalele i-au devenit dusmani. Animalele nu au încredere în om, pasarile zboara la apropierea lui, toata Creatura se gândeste la el ca la un dusman si trebuie sa existe un motiv: pentru ca a cazut din înaltimile spirituale.
Acum el poate sa-si recâstige splendoarea originala, supunându-se legilor Iubirii si Întelepciunii, cum o facea cândva, si sa se reconcilieze cu Creatia. Când o va face, va aduce Regatul Domnului pe Pamânt. În aparenta, razboaiele sunt cauzate de probleme economice, politice, etc. dar de fapt sunt rezultatul felului în care oamenii taie animalele. Legea dreptatii este implacabila. Omul trebuie sa plateasca cu sânge, pentru tot sângele varsat, omenesc sau animal. Milioane de litri de sânge cerând razbunarea Cerului s-au absorbit în Pamânt, evaporarea lui atrage nu numai microbi, ci si larve si entitati mai joase din lumea invizibila. Aceste adevaruri va sunt înca necunoscute voua si majoritatii oamenilor si nu vor fi, probabil, acceptate, dar sunt obligat sa vi le dezvalui fie ca le acceptati sau nu.
     Si asa noi continuam sa ucidem animalele. Nu ne dam seama ca Natura e un organism vast, un sistem a carui functionare e perturbata de uciderea atâtor celule, se creeaza un dezechilibru si nu trebuie sa fim surprinsi când izbucnesc razboaiele. Da, milioane de animale sunt macelarite de noi pentru consum, fara a sti ca în lumea invizibila aceste animale sunt legate de oameni si, deci, ucidem oamenii: ucigând animale, ucidem oameni. Toti vorbesc de a scoate razboiul în afara legii, si sa aducem pacea cu orice pret, dar pacea nu poate rezista pe Pamânt cât timp omorâm animalele.
     ASPECTUL MORAL
Oamenii îsi imagineaza ca trebuie sa manânce mari cantitati de mâncare pentru a fi puternici si sanatosi, dar de fapt, obositi sistemul când îl supraîncarcati, procesul digestiv este stânjenit, si, când sistemul nu poate elimina corespunzator, apare boala...
     Totul din cauza ideii eronate ca trebuie sa manânci mult pentru a fi sanatos. De fapt, putina foame prelungeste viata. Daca întotdeauna manânci cât poti si esti îmbuibat dupa fiecare masa, îti lipseste energia, esti greoi si somnolent si nu ai chef sa faci munca de a te perfectiona. Daca, pe de alta parte, parasesti masa usor flamând, refuzând alte câteva îmbucaturi care ti-ar fi placut, corpul eteric, pentru a compensa, merge în zone mai înalte dupa elementele de care ai nevoie. În loc de a fi flamând, esti vioi si usor, gata de lucru, pentru ca corpul eteric a absorbit elementele care sunt superioare mâncarii obisnuite. Mâncând pe saturate, daca sunteti din cei carora le place sa manânce în exces, va dezechilibrati sistemul si niciodata nu veti avea destul.

     Pe lânga îngreunarea sistemului când manânci prea mult, de asemenea împiedicati corpul eteric sa functioneze asa cum trebuie, ceea ce deschide usa entitatilor din planul astral inferior: vazând abundenta de hrana pe care în mod inconstient le-ati oferit-o, se reped la banchet. Dupa câteva minute sunteti din nou flamând. Golul este acolo, mereu, întotdeauna cerând mai mult, si de fiecare data nedoritii apar din nou. Voi însiva sprijiniti furtul, elementele nedorite înfometate din planul astral inferior fiind bine hranite pe socoteala voastra.
     Când zic sa parasim masa usor flamânzi, chiar asta vreau sa zic, pentru ca daca îi refuzati sistemului vostru totul, corpul eteric nu poate completa diferenta. Dar, daca, sa zicem, renuntati la 20 grame din fiecare kilogram, atunci din cauza efectului eteric care se adauga, va veti simti usor si dornic de munca. Veti zice: "Dar e asa de tentant sa iei!" Stiu, dar ce ziceti de puterea vointei, de hotarârea voastra; acesta e momentul sa o încercati.
     La petreceri si receptii trebuie sa învatati sa refuzati, cum fac eu. Ori de câte ori sunt invitat la cina, chiar daca îi spun gazdei, înainte, sa nu prepare nimic special, ci doar sa-mi dea niste salata, legume si fructe, nimic mai mult, nimeni nu da vreo atentie; si când vad cât de putin manânc, sunt dezamagiti.
Ar trebui sa asculte ce le spun. De mult am înteles ca, mâncând prea mult, pierdem ceva pretios si mai subtil decât hrana zilnica de oferit, indiferent cât de suculent e felul de mâncare. Trebuie sa învatati sa refuzati când vi se ofera prea mult, altfel veti fi prea plin, prea somnoros sa faceti ceva meritoriu, munca spirituala e pusa la o parte si acolo asteapta. Nu dormiti, e munca de facut.Desigur, depinde de fiecare sa stie câta mâncare sa manânce, nu toti au aceeasi capacitate.
Am vazut câtiva gurmanzi fenomenali în viata mea. Dar voi tot trebuie sa stiti ca prea multa mâncare este daunatoare sanatatii. În plus, când mâncati mai mult decât e necesar sustinerii, iei de la altii, si daca toti ar face astfel, ar dezechilibra lumea. Neîntelegeri, revolutii, razboaie au un lucru la originea lor: lacomia, cupiditatea oamenilor care îsi pot permite sa acumuleze tot felul de lucruri, alimente, pamânt, obiecte, în dezavantajul altora. Constiinta colectiva nu este înca suficient trezita pentru a realiza aceasta, nici ca sa prevada consecintele lacomiei excesive.
     Nevoia de a lua si absorbi mai mult decât e nevoie, mai mult decât partea sa, eceea ce face oamenii sa vrea sa subjuge totul si sa domine, chiar sa-i ucida pe altii. Nesemnificativ si marunt cum poate sa para, acesta e punctul de pornire pentru toate catastrofele. Trebuie sa fim învatati de la cea mai mica vârsta sa controlam, masuram si ordonam acest instinct; daca nu, va atinge proportii uriase în fiecare domeniu al existentei noastre si va fi pentru noi o sursa de mare nefericire. Acesta e motivul pentru care un discipol trebuie sa învete sa nu treaca de anumite limite când manânca, sa se opreasca înainte de a se satura. Nestiind când sa se opreasca, îsi hraneste dorintele nenaturale si devine ca oamenii cu prea multi bani care vor sa posede totul; ei deja au tot ce au nevoie, dar ambitia lor si lacomia sunt astfel încât vor sa înghita toata lumea.
     Iisus a zis ca e mai usor sa treaca o camila prin urechea acului decât sa intre un bogat în Împaratia lui Dumnezeu.
2000 de ani aceasta imagine a ramas neexplicata si daca nu vedeti întelesul ascuns, e o imagine ciudata într-adevar. De fapt, Iisus se referea nu la corpul fizic, ci la cel astral; corpul astral al unui bogat, corpul dorintei, când este dilatat de lacomie excesiva devine o tumora, una imensa care îl împiedica sa treaca prin portile Împaratiei, asa de largi cum sunt ele.

     Corpul astral al camilei e mic, dorintele ei sunt putine, ea se multumeste cu foarte putin. Acest lucru îi da posibilitatea sa traverseze desertul, sa mearga mai departe când toti au renuntat. Si astfel, vedeti, asta e ce se întâmpla; cei care nu gândesc în acest mod, care manânca prea mult pe fiecare plan, îsi dezvolta tumori în corpul astral care îi împiedica sa treaca prin portile spre Initiere.
     Ei, de asemenea fac datorii, luând ceea ce apartine altora, o atitudine care e împotriva legii lumii spirituale care cere o distribuire a lucrurilor organizata, armonioasa, justa si echitabila.
Daca fiintele superioare vad ca mentalitatea ta e egoista si dura, ele nu te vor accepta printre ele, ci vor zice "Stai acolo cu animalele ce se devora unele pe altele... acolo apartii". Chiar daca te plângi ca esti devorat, nimic nu te va ajuta, va trebui sa suferi.
Pâna când vei adopta filozofia marii Filozofii Universale, usile Cerului îti vor fi închise.
     Tu trebuie sa întelegi ca nutritia nu e numai o problema de alimentare fizica, aceleasi legi exista si în domeniul gândurilor si sentimentelor. Îndragostitii care manânca pâna la satietate îsi formeaza tumori pe corpurile lor astrale, care vor închide portile Cerului pentru ei.
Dovada ca Cerul nu este cu ei e ca ei sunt curând dezgustati, inspiratia îi paraseste, ei se despart sau chiar se ucid unul pe celalalt.
Acum, parasiti ideea ca trebuie sa mâncati mult pentru a fi sanatosi. O mama ar trebui sa-si învete copilul sa masoare lucrurile cu atentie, sa înteleaga ca, luând prea mult pentru el, lipseste pe altcineva de acel ceva, daca nu pe plan fizic atunci pe planurile astral sau mental. Trebuie sa ne gândim la altii.

     Câti dintre noi îsi împart bogatia dupa ce o dobândesc, vreau sa zic bogatia gândurilor si sentimentelor? Când sunteti într-o stare minunata,când va simtiti bogat si fericit în legatura cu ceva ce va provoaca bucurie, va gânditi sa împartasiti acea bogatie celor de lânga voi, care sunt nenorociti, sau o pastrati toata? Când debordati de fericire, dati putin din aceasta abundenta si ziceti:" Dragi frati si surori din lume, ce am eu e asa de abundent si minunat ca vreau sa o împartasesc cu voi; luati putin din aceasta fericire, din aceasta bucurie, din aceasta lumina!"
     Daca puteti face asta, daca constiinta va e dezvoltata suficient ca sa simtiti astfel, atunci numele vostru va fi înscris în registrele ceresti ca fiind inteligent si iubitor. Ceea ce dai va fi creditat în contul tau de unde vei lua când ai nevoie, iar bucuria ta ramâne întreaga, nimeni nu ti-o poate lua pentru ca ai pus-o la loc sigur. În plus daca te vei observa, vei vedea ca atunci când ai o bucurie si o tii pentru tine, i se va întâmpla ceva , fiintele rauvoitoare din lumea invizibila (care urmaresc constant) ti-o iau prin cineva sau ceva apropiat tie.
     Îti pierzi bucuria pentru ca nu te-ai gândit sa o dai lui Dumnezeu, Mamei Divine zicând: " O,Doamne! O, Hrana Divina, sunt prea prost sa stiu cum sa împart aceasta bucurie asa ca ti-o dau tie sa o împarti cum crezi ca e potrivit". Ei vor vedea-o si o vor depune în bancile ceresti. Astfel, nu numai ca vei fi ajutat, dar faci sa beneficieze întreaga lume. De acum înainte, nu uita sa pastrezi în limite rezonabile mâncarea ce o manânci si nu uita ca mâncatul nu e doar fizic.
În plus daca înveti sa manânci constient si cu dragoste, chiar daca reduci din cantitate , vei extrage o cantitate incredibila de energie. O singura bucatica mâncata asa da suficienta energie pentru a trimite un tren în jurul lumii...
     POSTITUL
I. Postitul ca purificare
Stiti ca atunci când mâncati, sistemul vostru absoarbe ce îi este necesar si încearca sa se debaraseze de ce e strain sau daunator. Sistemul nu poate face aceasta eliminare când e supraîncarcat sau când mâncarea ce îi este data contine prea multe impuritati. Reziduurile atunci se acumuleaza în diferite organe, mai ales în intestine. Cum putem distinge hrana pura de cea impura? eu mai tarziouHrana care putrezeste repede si lasa multe ramasite în sistem nu este pura, chiar daca e spalata si gatita. Hrana care nu se degradeaza repede, ca fructele si legumele care sunt pline de energie solara, e pura. Chiar si când e pura, hrana lasa în urma multe reziduuri în sistem, si de aceea Initiatul recomanda postul din când în când pentru a elibera corpul fizic de impuritati.
     Postitul e recomandat de Natura, animalele stiu instinctiv ca trebuie sa posteasca si ele manânca iarba pentru a le purifica atunci când sunt bolnave.
Când mobila e acoperita de praf o stergeti, dar când se pune problema de a ne curata propriul organism cel putin o data pe saptamâna astfel ca milioane de muncitori, celulele corpului nostru, sa poata sa se odihneasca, nu faceti nimic. Câteodata aveti febra, va curge nasul, eruptii pe piele; este o purificare.
Oamenii sunt prea încapatânati sa se purifice singuri, iar organele sunt obligate sa o faca singure.
     Eu sugerez 24 de ore de post în fiecare saptamâna; 24 de ore nu consumati nimic altceva decât apa fierbinte. În acest timp lucrati spiritual, va gânditi la fiintele superioare, ascultati muzica buna si cititi carti ce inspira, pentru a va purifica gândurile si sentimentele ca si corpul fizic. Daca faceti acest lucru regulat veti constata ca reziduurile ce le evacuati nu au nici un miros; nu fiti socat, gânditi la mine pe moment ca la un doctor; daca reziduurile eliminate de intestine si prin transpiratie au un puternic miros neplacut, puteti fi sigur ca sau sunteti bolnav sau veti fi, fizic sau psihic. Veti raspunde ca mirosul depinde de hrana ce o consumati; nu, daca va veti urmari cu atentie, veti vedea ca atunci când sunteti anxios sau suparat, furios sau gelos, mirosul se schimba.
     Mirosul unei persoane este foarte revelator. Primesc foarte multe scrisori ( mai ales de la femei ) zicând: "Eu vreau sa postesc, dar când o fac devin urâta!". Da, poate la început, dar asta dovedeste doar prezenta unui mare refuz de care trebuie sa scapam. La început puteti avea si dureri de cap, palpitatii, senzatii de lesin, dar nu aveti de ce va teme, e normal. Nimeni nu a murit din a posti din când în când, dar mii si mii mor din supraalimentare.
     Poate fi nou si deranjant pentru sistem la început, dar e doar momentan, si de fapt e un semn bun.
Daca puteti suporta putina neplacere si sa continuati postul, veti vedea ca în o zi sau doua tulburarile interne dau loc unei linisti extraordinare. Nu trebuie sa judecati postitul dupa primele efecte, nu e implicat nici un pericol; dimpotriva, oamenii care sunt tulburati sunt chiar cei care au cea mai mare nevoie de post, tulburarea e data de reziduurile supraabundente varsate în sânge.
     Oamenii cred ca postul îi slabeste si le da un aspect nesanatos, ceea ce poate fi adevarat la început, dar când devii mai usor, pielea ti se lumineaza si esti mai placut la privire. Daca nu cunosti limbajul Naturii, te poti speria de moarte de un mic disconfort. Crezi:" Cu aceste palpitatii pot sa mor, ma simt slabit!" si începi sa manânci din nou, congestionându-ti sistemul cum a fost la început.
Cum perturbarile dispar când începi sa manânci, tragi concluzia ca ai avut dreptate la întreruperea postului, dar nu e asa.
     Oamenii care sunt serios interesati de post, trebuie sa învete sa gândeasca altfel. Daca sunt tulburati, nu trebuie sa acorde atentie, ci sa continue pâna înceteaza tulburarile, ceea ce va fi în scurt timp. Tulburarile sunt rezultatul Naturii ce încearca sa elibereze organismul de depuneri, iar cel mai bun lucru e sa asteptam pâna se face acel lucru.
Refuzând sa astepti, faci aceeasi greseala ca oamenii care iau pilule pentru a opri febra.
Aceasta îi poate face sa se simta mai bine pe moment, dar a coborî febra pregateste calea pentru o boala mult mai serioasa. E mai bine sa lasam sistemul sa reactioneze singur.
     Când sistemul este supraîncarcat, reactioneaza facând tot ce se poate pentru a elimina reziduurile si acest proces de a te dizolva si elimina va da temperatura, e curatirea interioara. Cum puteti ajuta sistemul sa o faca? Daca beti apa, apa fierbinte. Câteva cesti succesive vor coborî febra imediat: canalele se dilata si sângele circula liber, ducând impuritatile afara din corp pe canale normale... Apa fierbinte e esentiala când postiti. Aduceti-o la punctul de fierbere ca sa ucideti germenii si lasati-o sa se aseze. Când spalati vasele cu apa rece, farfuriile sunt înca unsuroase; apa fierbinte e necesara si în organism pentru a dizolva substante pe care apa rece le lasa intacte, si le scoate din organism prin pori, rinichi, etc. si veti fi întinerit. Ati putea bea apa fierbinte în fiecare zi, înainte de micul dejun; este un excelent remediu împotriva arteriosclerozei, reumatismului, etc.
     Apa fierbinte poate sa nu fie apetisanta la început, dar putin câte putin veti începe sa simtiti ca devine o placere. Apa fierbinte este un remediu excelent, dar e asa de simpla, ieftina, ca nimeni nu o ia în serios.

     Când postiti, corpul vostru eteric lucreaza pentru a aduce puritatea corpului fizic, mai multe elemente subtile, vegheaza asupra corpului fizic si îi reda energia când e nevoie; postul face corpul eteric sa lucreze, timp în care corpul fizic se odihneste. Daca postul tine prea mult, corpul eteric e epuizat, are de rezolvat prea multe.
     Corpul fizic si cel eteric sunt parteneri si daca doar unul lucreaza, balanta e dezechilibrata.
V-am spus ca una din cele mai importante reguli de nutritie e de a înceta sa mâncati înainte de a fi satui. De ce? Pentru ca daca va ridicati de la masa înca flamând, sistemul vostru reactioneaza la aceasta insuficienta, iar corpul eteric asigura ceea ce lipseste; de aceea daca asteptati putin, nu va mai e foame si va simtiti mult mai bine decât daca ati fi mâncat pe saturate. Totdeauna parasiti masa usor flamânzi.
Oamenii cred ca e mai bine sa manânci mult, dar nimic nu te face sa îmbatrânesti mai repede decât a-ti încarca stomacul. Si când zic usor flamânzi, asa e. Daca va lipsiti sistemul de ceva ce are nevoie o perioada lunga de timp, corpul eteric nu poate avea grija de el, dar daca mâncati putin mai putin decât obisnuiti, va veti simti mai usor si mai binedispus din cauza elementului eteric adaugat. Daca mâncati prea mult, va simtiti greoi si somnoros. De ce? Pentru ca somnul e necesar în timp ce corpul eteric elibereaza sistemul de hrana împovaratoare.

     Daca surplusul trebuie îndepartat, de ce sa-l mai acumulam? Credeti ca ceea ce va spun nu este foarte important si cu siguranta nu e un subiect initiatic, dar daca parasiti masa de fiecare data simtindu-va usor gol, daca postiti si beti apa fierbinte din când în când, veti vedea binefacerile extraordinare chiar si în viata dvs. spirituala.
     Voi adauga câteva cuvinte despre cum trebuie sa terminati un post care a durat câteva zile... daca mâncati normal brusc, poate fi fatal. Prima zi, luati câteva cani de supa; ziua a doua, supa si biscuiti; a treia, începeti sa mâncati normal, dar nu prea mult. Astfel, nu riscati nimic; dupa un asemenea post sunteti plin de sentimente si revelatii noi, subtile si minunate, va simtiti si aratati mai tânar, mai liber, ca si cum ceva greu din sistemul dvs. a fost ars odata cu impuritatile. Frica si ignoranta au împiedicat oamenii sa posteasca si sa se regenereze.
     Postul ca forma de hrana
Problema postului e mult mai ampla decât pare a fi. Omul atrage nenorocirile asupra lui din cauza impuritatii din el, ramasa din vietile anterioare. Fiecare pacat, greseala si-au lasat semnul, drojdia înca acolo. Postind, eliminati aceste impuritati, iar lumina poate straluci, facându-va sa va simtiti mai usor si mai fericit. Din acest motiv, marii Învatatori spirituali din toate religiile au recomandat întotdeauna postul.
A posti nu înseamna a te lipsi, ci e mai putin o forma de renuntare decât de hranire.
     Când corpul fizic e lipsit de hrana, celelalte corpuri (eteric, astral, mental ) trebuie sa munceasca. Exista un principiu în fiecare om ce îl obliga sa faca un efort pentru a se împiedica sa moara, iar când corpul fizic nu e hranit corect, alarma se întinde la entitatile din zonele superioare pentru a veni în ajutor cu elemente mai fine din atmosfera.
Daca persoana care posteste îsi întrerupe respiratia în acel moment, pentru o secunda, entitati din zone si mai înalte vor aduce cea mai înalta forma de hrana.
     Initiatii ne spun ca primul om s-a hranit cu foc si lumina. În cursul involutiei omului, a cazut tot mai jos în materie, iar nevoile lui au devenit treptat mai grele si mai dense pâna a fost obligat sa se hraneasca asa ca azi.
De aceea, Initiatii, realizând ca modul în care mâncam acum e rezultatul involutiei, fac toate încercarile sa ne întoarcem la starea originara a omului, învatându-ne cum sa captam si absorbim elementele cele mai subtile si fine.
Ei îsi controleaza consumul, ca si când, temporar, ar respinge mai întâi stomacul si apoi plamânii, pentru a-si elibera gândurile. Acest lucru necesita disciplina îndelungata, chiar în India foarte putini au control asupra respiratiei. Cei care au acest control, pot zbura în Akasha, eterul cosmic si sa dobândeasca cunoastere totala, pentru ca ei sunt liberi.
     Omul a coborât din zonele celeste prin involutie. Cum a coborât în materie si a intrat în zonele reci la periferie, corpul lui a devenit mai greu si mai dens pâna a devenit corpul fizic ce îl stim. Facem la fel iarna când punem haine mai groase pentru a ne proteja de frig. Acum, înainte ca omul sa o ia pe calea ascendenta înainte de a se întoarce sus, el trebuie, simbolic vorbind, sa scape de tot ce îl trage în jos. Postul este mijlocul de a deveni usor din nou, de a-si redobândi puritatea si usurinta.
     Scopul postului totusi, nu e doar de a te abtine de la hrana fizica, ci si de la anumite sentimente, gânduri negative. În loc sa vrem mereu sa absorbim, înghitim, acumulam, sa luam prea mult din toate, trebuie sa învatam sa renuntam, sa fim detasati. Aceasta acumulare ne face sa mergem în jos. Fiecare gând, sentiment, dorinta care nu e de natura sentimentala ne trage în jos. Avem nevoie de soarele cald si sa fim noi însine. Când am respins toate acumularile inutile în noi, atunci ne vom simti transformati, adusi la viata de suflarea divina.
     Daca veti continua sa acumulati lucruri în cap sau inima, nu mai aveti loc pentru Dumnezeu si îngerii lui. Sa nu întelegeti gresit; eu nu zic sa nu va folositi de stomac, plamâni, intestine; nu distrugându-va corpul fizic veti întelege adevarul.
Corpul trebuie sa fie intact, cap, inima, plamâni, stomac, etc. Important este sa fie în armonie; acesta este scopul postului.
     COMUNIUNEA SFÂNTA.
Un lucru esential la biserica crestina e sacramentul Sfintei Comuniuni, desi nu Iisus a fost cel care a fondat aceasta institutie. Geneza zice ca, secole înainte de Iisus, Melchisedek, preot al celui Prea Înalt, a venit sa-l întâmpine pe Abraham cu pâine si vin.

     Dar comuniunea nu trebuie limitata la a înghiti, din când în când, câteva piscoturi binecuvântate de preot. Fiecare din noi e un Mare Preot, e vocatia noastra sa ne înfatisam înaintea celulelor noastre, în fiecare zi, ca oficiant ce le aduce pâine si vin. Daca jucati acest rol constient, celulele vor primi o reala comuniune, adica elementul sacru le va sanctifica munca, iar bucuria ce o simt în faptul ca pot sa-si faca munca,se va reflecta în voi.
     Pentru a întelege misterul Cinei Domnului, trebuie sa începeti cu mâncarea, cu hrana. Desigur, toate exercitiile spirituale, respiratie, contemplatie, identificare sunt o forma de comuniune, dar pentru a întelege, trebuie sa începeti întelegând nutritia. Nu e usor pentru toti sa mediteze sau sa contemple, oamenii pot sa nu aiba conditii sau ocazii bune, sau chiar darul. Dar toti manânca si în fiecare zi. Felul în care întelegeti comuniunea e sa începeti pe plan fizic.
Pentru a comunica se face un schimb: dai ceva si primesti ceva în schimb. Zici ca tot ce faci când manânci e sa iei, dar gresiti, de asemenea dati ceva. Daca nu, nu comunicati. Denumirea adevarata e de schimb divin. Eucaristul Sfânt îti aduce binecuvântare, dar daca iei fara a da dragoste si respect, nu e comuniune, e necinstit. Când iei, trebuie sa dai. Daca dai cu dragoste si respect credinta ta, vei primi elementele divine.

     Cei care se împartasesc din Sfântul Eucarist fara aceasta atitudine sfânta, nu se vor transforma niciodata, pentru ca nici un obiect nu actioneaza asupra noastra, ci încrederea si dragostea ce o punem în obiect ne influenteaza.
     Pentru a comunica cu Dumnezeu, trebuie sa-i dai Lui dragostea, gratitudinea, loialitatea. Nu ca El ar avea nevoie de orice I-ai putea da tu, El e asa de bogat ca nu ar avea nevoie de nimic, ci esti tu cel care, vrând sa-i dai ceva din inima si suflet trezesti anumiti centri spirituali, iar calitatile si virtutile divine încep sa curga abundent.
Acum sa ne întoarcem la nutritie. Chiar si când gatesti o masa trebuie sa te gândesti când atingi mâncarea ca o impregnezi cu dragoste. Vorbeste cu ea: " Tu care îmi aduci viata de la Dumnezeu, te iubesc si te apreciez, stiu ce bogatie extraordinara e în tine. Am o familie, milioane de locuitori în mine pe care sa-i hranesc, asa ca te rog da-le ceva din viata abundenta pe care o ai". Daca îti formezi obiceiul sa vorbesti astfel mâncarii când manânci, ea se va transforma în putere si lumina, pentru ca tu comunici cu Natura.
E inteligent sa crezi ca doar când primesti Sfântul Eucarist comunici cu Dumnezeu? Totul depinde de faptul daca esti constient sau nu ca El si-a pus viata în mâncarea pe care o manânci. Când o manânci în aceste conditii esti ca preotul care a binecuvântat pâinea si vinul si în fiecare zi când manânci, intri în comunicare cu viata divina.
     Cred în întelegerea si respectarea lucrurilor sacre si de aceea va invit sa practicati aceste lucruri. Stiu ca vine timpul când fiecare din noi va fi preot în fata Eternului.
Preot e cel care întelege creatia lui Dumnezeu, care o iubeste si o onoreaza cu toate creaturile ei. Preot e cel dedicat lui Dumnezeu; El e mai presus de toate, nu primeste ordine de la nimeni, nu poate fi luat cu forta si închis într-un piscot pentru toti.
De ce sa-l fortam, când El intra de bunavoie în mâncarea noastra în primul rând? Nu-i place sa fie obligat. Adesea când credem ca El e aici, El nu e. Exagerând importanta Sfintei Comuniuni, oamenii au neglijat importanta hranei, nutritia noastra zilnica si comuniunea. Am uitat ca ceasta mâncare ne leaga de Dumnezeu. Doresc sa va deschid ochii asupra faptului ca mâncarea ce o mâncati este tot asa sacra ca si Gazda, pentru ca este Natura pe care El a preparat-o cu chintesenta lui. Poate binecuvântarea unui preot adauga ceva la asta?
     Biserica a informat oamenii asa gresit ca acum e greu sa-i faci sa înteleaga minunile pe care Dumnezeu le-a creat. Ce au creat ei, dar ce a creat El... ei sunt mai presus de asta.
Daca întrebati un preot el nu va zice ca se considera superior lui Dumnezeu, dar în practica e exact ca si când s-ar plasa deasupra. În loc sa zica:"Respectati viata, copii, pentru ca totul e sacru, totul în Natura e talisman pe care El l-a pus pentru noi", conteaza biserica, comuniunea, rozariul, etc.
Nu micsorez rolul preotilor, sau a comuniunii, eu vreau sa deschid noi orizonturi pentru voi, ca voi sa vedeti ca Sfânta Comuniune este un act indispensabil care trebuie repetat în fiecare zi.
     Comunicând de 2-3 ori pe an, ce credeti ca se schimba în voi? Nimic, sa vibreze cu tine si viata ta, te bucuri întorcându-te la ea; a devenit acasa.
La fel si la mâncare. Curios, nimeni nu se gândeste ca mâncarea are nevoie sa fie tratata într-un anumit fel pentru a se forma o legatura între voi, ca ea sa fie familiarizata cu tine si nevoile tale. Înainte de a fi pusa pe masa, a fost mânuita si împachetata de tot felul de daca (celelalte) celulele voastre ramân aceleasi, veti ramâne ceea ce sunteti. Pentru a schimba corpul, corpul fizic care e asa de încapatânat, trebuie sa faci eforturi sa-l transformi în fiecare i cu tot gândul, dragostea, credinta si în final aceasta carcasa veche si dura va începe sa vibreze.Ritualurile religioase instituite de biserica nu trebuie sa ascunda religia. Adesea ne limitam la o viziune îngusta a religiei si lasam tot restul în umbra. Ce bine face daca religia careia îi apartii ascunde creatia lui Dumnezeu si îi împiedica pe oameni sa se întoarca la El?
     ÎNTELESUL BINECUVÂNTARII
Azi, cea mai mare parte a alimentelor ce le mâncam a fost otravita cu tot felul de produsi chimici. Practic, e imposibil sa gasesti ceva comestibil care sa fie realmente proaspat si pur. Fructele si legumele sunt cu fertilizatori, pestii sunt în ape poluate; cât timp vor mai putea oamenii sa supravietuiasca într-o asemenea lume? Totusi tot de ce pare sa le pese sunt afacerile si profitul, iar daca murim sau nu otraviti, prezinta putin interes.
E important ca noi sa stim ca hrana noastra poate fi afectata, alterata de modul nostru de a gândi la ea în timp ce o mâncam. Ratiunea rugaciunii, scopul binecuvântarii înaintea mesei o sa ne situeze în cea mai buna conditie pentru a primi hrana.
Rugaciunile si binecuvântarile nu pot adauga nimic Hranei ca viata sau forta vitala, acest lucru deja a fost facut de Dumnezeu si slujitorii sai, soarele, vântul, stelele, apa, pamântul. Daca am putea adauga viata hranei prin simpla binecuvântare, de ce sa nu binecuvântam o bucata de lemn sau piatra sau metal si s-o mâncam? Nu, binecuvântarea nu poate adauga viata hranei.
"Atunci ce rost are sa binecuvântam hrana?" veti întreba. Da, cuvintele si gesturile binecuvântarii sunt importante pentru ca ele învelesc hrana în fluide si emanatii subtile care umplu pe oricine le manânca cu armonie si corpurile sale subtile vor putea accepta bogatiile pe care le contine hrana.

     Când doi oameni se întâlnesc, la început ei vibreaza diferit, nu e întotdeauna usor sa fii armonios de îndata. Totusi, cum trece timpul, ei încep sa faca schimb si are loc un fel de rezonanta care îi face sa vibreze la unison.
E la fel si cu mâncarea; daca manânci distrat, fara pregatire, mâncarea ramâne straina, dar daca stabilesti o relatie cu ea la început, va avea un efect total diferit. Ati vazut cum tin un fruct în mâini înainte de a-l mânca; o fac pentru a-l încalzi, a-l familiariza cu mine si sa-i fac corpul eteric sa i se deschida spre mine si sa ma hraneasca.
     Când vrei sa îmblânzesti un animal salbatic, mai întâi încerci sa te împrietenesti cu el; zâmbesti si îi vorbesti blând. Animalele, plantele, chiar si oamenii au nevoie sa simta dragoste înainte de a accepta sa fie îmblânziti. La fel e cu mâncarea si de asemenea cu medicamentele; trebuie sa lucrezi asupra materiei eterice înainte ca ea sa poata actiona favorabil asupra sistemului tau. O piatra în mâna, daca e facuta sa vibreze în mod prietenos devine protectoare, poate chiar sa te vindece. Si aceasta lege exista în toate domeniile.

     Când cumperi o noua pereche de pantofi, la început sunt prea strâmti si tepeni; dar putin câte putin se lasa si devin purtabili; au fost folositi de tine.
     Când te muti într-o casa noua, o camera straina; la început te simti nelalocul tau; esti strain acolo. În timp, începe sa vibreze cu tine si viata ta. Te bucuri întorcându-te la ea; a devenit acasa.
La fel si la mâncare. Curios, nimeni nu se gândeste ca mâncarea are nevoie sa fie tratata într-un anumit fel pentru a se forma o legatura între voi, ca sa fie familiarizata cu tine, cu nevoile tale. Înainte sa fie pusa pe masa, a fost mânuita si împachetata de tot felul de oameni, sunteti straini, nu exista nici o legatura. Dar daca culegi un fruct si îl tii în mâini cu drag, cu respect, va începe sa vibreze diferit, va deveni prietenul tau. Secretul de a face mâncarea sa dea tot ce are mai bun e de a o încalzi, de a o umple cu dragostea ta înainte de a o mânca. Se va deschide ca o floare si îti va da parfumul. Daca nu-ti place mâncarea dinaintea ta, nu o mânca, pentru ca îti va fi dusman si sistemul tau nu o va putea absorbi. Niciodata nu mâncam mâncarea ce ne displace.

     Acum încercati acest exercitiu: luati un fruct în mâna si mental, vorbiti-i. Cum faceti asta, ceva din mar este transformat si când îl mâncati, va va da cea mai buna parte din sine si va va hrani în toate felurile.
Exista o putere în voi care a fost mereu acolo, a supravietuit secole de inertie si stagnare. Daca începeti sa faceti aceste exercitii, sa meditati si sa va rugati, aceasta putere va începe sa se miste. Concentrati-va pe dorinta de a adauga ceva în plus vietii dvs., ceva mai subtil si pur decât orice ati stiut vreodata.
     SCOPUL MÂNCATULUI
Fructele si legumele pe care le mâncam sunt pline de energie solara concentrata. Trebuie sa învatam cum sa extragem aceasta energie si sa o trimitem centrilor, ca sistemul sa o distribuie. Acest lucru poate fi facut doar gândind, participând în gând când manânci; numai prin gând constient si concentrat veti face mâncarea sa elibereze aceasta energie închisa. Procesul e la fel ca într-un centru nuclear.

     De fapt, daca ati sti cum sa mâncati câteva îmbucaturi ar fi suficiente pentru a extrage destula energie pentru a misca tot universul. Procesul fisiunii nu e limitat doar la stomac, el are loc si în plamâni si în creier. În creier? veti întreba. Da, un Initiat adâncit în meditatie, extaz trimite curenti si unde si flacari în spatiu. De unde vine toata aceasta energie? Din creier. Si totusi greutatea mesei ramâne aceeasi. Câteva particole de materie se dezintegreaza în creier iar aceasta dezintegrare elibereaza energia psihica pe care o trimite în lume.
     Oamenii de stiinta contemporani cred ca ei au facut descoperirea fisiunii, sau a scindarii atomului, dar procesul a fost cunoscut Initiatilor de mii de ani. Ei nu si-au dezvaluit cunostintele din cauza pericolului, ei stiau ca omul nu e înca stapân al instinctelor sale si ca va folosi aceasta descoperire pentru a distruge lumea, ceea ce s-a si întâmplat. În viitor, când oamenii vor fi mai evoluati si vor avea acces la marile mistere ale Naturii, ei vor sti cum sa extraga energie din ocean, aer, minerale, copaci, etc. si vor putea avea realizari uimitoare. Pe moment, ar fi suficient sa-si dea seama câta energie se poate obtine din mâncare, gândind într-un anumit mod în timp ce manânci. Nutritia nu e altceva decât un razboi între organismul uman si materie, elementele de asimilat: ceea ce e acceptabil e asimilat, restul e respins. Ca sistemul sa absoarba hrana corect, trebuie sa descompuna hrana, pentru a construi trebuie mai întâi sa distrugi. Acest lucru se face automat, inconstient, dar participând în gând într-un anumit fel putem actiona asupra mâncarii pentru a o face sa se deschida si sa ne permita sa extragem energia de care avem nevoie pentru a ne realiza munca materiala si spirituala.
     Omul manânca, toate creaturile manânca, dar ce manânca? Toti stiu de ce, e pentru a trai. Dar e acesta singurul motiv? Exista mai mult de un motiv, scop, în tot ce facem, si a mânca e mai mult decât a ramâne în viata. Râmele manânca solul si facând asta îl fertilizeaza înainte de a-l elimina, îi dau noi calitati. La fel e cu noi si mâncarea ce o mâncam. Oamenii sunt mai evoluati decât materia, hrana, sunt dotati cu viata si puterea de a gândi si simti si trecând mâncarea în corpul lor ei o transforma în ceva mai viu, mai rafinat, mai spiritual.
     Toate creaturile, plantele, animalele, oamenii fac materia cu care se hranesc sa evolueze, pentru ca o impregneaza cu noi elemente. Este datoria fiecaruia din Natura sa hraneasca domeniul de sub el astfel sa poata evolua. Asa se întâmpla si cu noi, sunt fiinte deasupra, mai sus si mai avansate decât noi, a caror menire e sa ne devore, ca noi sa putem fi transformati.
Viata e o serie neîntrerupta de schimbari între limitele organica si anorganica, schimburi care au loc la fiecare nivel. Astfel oamenii care sunt mai inteligenti îi educa pe ignoranti, cei care sunt buni si generosi au grija de delicventi si criminali, cei puternici îi ajuta pe cei slabi, cei bogati dau saracilor... De ce? De dragul evolutiei, pentru ca aceia ce sunt în urma sa avanseze.
     Pentru ca evolutia sa aiba loc, trebuie sa existe un schimb între doi poli opusi. Acesta e motivul real pentru a mânca, motivul din spatele nevoii de nutritie.
Inteligenta Cosmica ar fi putut, fara îndoiala, sa gaseasca alte mijloace sa-si faca creaturile sa evolueze, dar El a ales aceasta. Pentru a evolua, fiecare creatura trebuia sa fie absorbita mai sus decât ea. Vedeti, oamenii si râmele au aceeasi datorie, ei sunt colaboratori fie ca îsi dau seama sau nu. Înainte de a coborî pe Pamânt, ei au semnat contracte, promitând sa munceasca pentru a transforma, a-i da viata.
     Corpul uman e alcatuit din particole de materie care, când moare corpul, se întorc la cele patru elemente: pamânt, apa, aer, foc. Daca în timpul vietii omului aici pe Pamânt, aceste particole devin mai vii si inteligente, mai expresive, vor fi folosite pentru a forma creaturi de un ordin mai ridicat; daca ele, în schimb, au degenerat în loc de a se ameliora din cauza vietii de animal sau criminal pe care corpul a dus-o, atunci vor servi sa formeze doar creaturi inferioare, naturi din cele mai grosiere si animale. Acum vedeti cât de departe merg responsabilitatile umane?
     Omul este raspunzator în timpul vietii pe pamânt si chiar dupa moarte, de particolele de materie din corpul sau, daca ele sunt impregnate cu lumina, dragoste, bunatate si puritate sau daca sunt impregnate cu vibratii rele, emanate de egoism, activitati criminale sau viata degenerata. Chiar dupa moarte, el continua sa fie responsabil. Nu va fi urmarit de nimeni pentru crimele comise, datoriile facute; cum ar fi prins? Moartea rezolva multe probleme în lume, dar pe de alta parte ea nu ajuta la nimic, omul e responsabil pentru gândurile rele, sentimentele rele, actiunile rele.
     Acesta e adevarul, desi majoritatea dintre noi nu suntem constienti de asta si nu avem idee cât de departe merge responsabilitatea noastra.
Mâncatul, bautul, respiratul, munca, în fiecare din activitatile noastre putem transforma materia umplând-o cu ce avem, adica îi dam mai multa viata, mai multa dragoste, mai multa inteligenta si lumina. Plantele se hranesc cu minerale si facând asta le ridica la nivelul de plante; animalele manânca plante si le ridica la nivelul de animal; oamenii manânca animale si le ridica la nivel uman. Întrebarea pe care nu ati pus-o niciodata e: cine manânca oamenii?
     Doua feluri de creaturi se hranesc cu fiinte umane. Asa cum unii oameni manânca , nu animale , ci produse animaliere ca lapte si oua, asa entitati invizibile manânca nu fiinte umane, ci emanatii ale lor, gânduri si sentimente. Depinzând de faptul daca ele sunt bune sau rele, adica gânduri înaltatoare sau josnice, sentimente nobile sau grosiere, ele servesc sa hraneasca fie îngeri, fie entitati josnice. Trebuie sa întelegeti în ce fel îngerii hranesc arhanghelii, acestia principalitatile si asa mai departe pâna la Serafim a carui emanatie e hrana pentru Dumnezeu.

     Din cele mai vechi timpuri, Initiatii au stiut ca stiinta lor va fi gresit interpretata de neinitiati, de mase, si asa au îmbracat fiecare mare adevar, fiecare revelatie în imagini de descifrat doar de cei pregatiti suficient.
     De exemplu Biblia zice ca lui Dumnezeu îi face placere dulcele miros de sacrificiu si ofrande arzând, înseamna asta ca îi place mirosul de friptura, sau nu e mai degraba o imagine pentru a ne arata ca emanatiile spirituale venite dintr-un sacrificiu oferit Lui îi servesc ca hrana pentru toate entitatile superioare, inclusiv Dumnezeu. Pentru ca si El accepta hrana.
Cum sunteti creati dupa imaginea lui si mâncam, trebuie ca si El manânca. Poate nu exact în acelasi mod, cu dintii, stomac si intestine. El e asa pur si asa sublim ca nu ni-L putem imagina mâncând. Dar ar fi acest lucru mentionat în Biblie daca nu ar fi un adevar profund ascuns în spatele imaginii?
Sarcina omului e sa absoarba materie si sa-i dea viata, trecând-o prin corpul lui.
Acesta e adevaratul scop al mâncatului. Toata omenirea manânca de milioane de ani si putin câte putin lumea s-a schimbat, mai ales pentru ca sunt asa de multi oameni constienti, facându-si munca asa de generos încât manânca si de 5- 6 ori pe zi; contribuind la transformarea materiei.
Lumea ar trebui sa rasplateasca si sa încurajeze asemenea oameni pentru munca lor. Gânditi-va la toti acei porci, curcani, pui si iepuri care dispar datorita lor!
     Asemenea nerabdare de a îmbunatati lumea, ce aberatie! În timp ce saracii vegetarieni cu frunzele lor de salata, cum sa-i pui pe piedestal?
De fapt nu e o problema de a introduce materie în stomac ci de a o face sa treaca prin plamâni, inima, creier. Viata nu sta neclintita odata ce am primit-o, ea curge înainte si noi primim constant mai multa viata, mereu noua, proaspata. De aceea, nu doar mâncând îmbunatatim materia, ci prin actiunile noastre, felul în care vorbim, privim, mergem, muncim; da, nutritia cuprinde si toate aceste lucruri.
Pentru a servi creatia, a fi folositor lumii introducând un element divin în ea, trebuie sa avem o viata perfecta si sa fim impregnati cu lumina, astfel ca vietile noastre sa umple pe toti si toate din jurul nostru cu lumina. Si atunci, acest ideal de a face tot cu ce venim în contact, mai viu si luminos, mai frumos, deci transformat, ne va transforma si pe noi. În noi va fi o mobilizare totala, iar lumea invizibila ni se va alatura ca sa putem învinge.
     LEGEA INTERSCHIMBURILOR
E surprinzator de observat ca oamenii care se mândresc ca stiu marile mistere ale Creatiei, au trecut cu vederea un proces asa important ca nutritia, alimentatia zilnica pe care Dumnezeu a umplut-o cu dragostea si întelepciunea lui.
Daca ar trebui sa studiati legile nutritiei, ati vedea ca aceleasi legi controleaza toate schimburile de peste tot în univers, între soare si planete si mai ales în domeniul dragostei. Da, aceeasi lege ce guverneaza conceptia si gestatia e aceeasi lege ca în nutritie.
     Tot ce mâncam, peste sau fruct, leguma sau brânza, are o parte ce trebuie îndepartata înainte de a o mânca, fie oase, piele, crusta, oricum, trebuie spalate si verificate înainte de a le mânca. Asemenea precautii sunt necesare pentru a proteja palatul, dintii si stomacul. De ce nu ar fi la fel si cu nutritia noastra psihica? Înainte de a accepta ceva în inima si în suflet, nu ar trebui sa va asigurati ca e în stare corespunzatoare pentru a fi absorbit si digerat fara a produce rani? "Dar e dragoste" ziceti. Stiu ca asa gânditi, dar dragostea care este oarba nu este dragoste adevarata. Dragostea adevarata este iluminata, e condusa de întelepciune, nu de nebunie.
     De cele mai multe ori când oamenii se întâlnesc, ei fac schimb, se îmbratiseaza fara nici o pregatire, acoperiti de funinginea acumulata în inima si suflet, datorita trecerii prin cosul omenirii. Un Initiat nu face asta; când întâlneste pe cineva, îl priveste ca pe un fruct delicios, dar, ca si la un fruct, acesta trebuie spalat si curatat înainte de a-l mânca.
Aceasta este diferenta între Initiat si oamenii obisnuiti care fac schimburi si asociatii orbeste fara a folosi întelepciunea sau cunostintele. Ei sunt ca pisica, care înghite soarecele întreg, cu piele cu tot. Si apoi se plâng: "Sunt asa de nefericit cu sotia mea" sau "Priveste ce am cules ca sot".
     De ce sa ne grabim sa mâncam acel barbat/femeie înainte de a verifica sa vedem care e gândirea lor, simtirea, respiratia, în alte cuvinte, aura.
Acum e timpul sa va analizati si sa va revizuiti viata. Veti vedea ca v-ati concentrat mereu asupra detaliilor si aparentelor, fara a privi sa vedeti care sunt idealurile persoanei, cum gândeste si ce simte în legatura cu viata. Initiatii sunt mai greu de satisfacut si ei au dreptate. Ei au învatat lectia pe care Natura trebuie sa ne învete despre mâncarea noastra si ei o aplica si nutritiei psihice.
Oamenii realizeaza ca mâncarea pe care o manânca trebuie sa fie verificata si curatata înainte de a fi servita, dar ei nu au realizat ca lectia pe care Natura încearca sa ne învete, se aplica si pe plan psihic. O mama îsi iubeste copilul mai mult decât orice pe lume, dar când este murdar îl spala înainte de a-l saruta.
     Acordati o mare atentie alegând mâncarea ce o mâncati de trei ori pe zi, va asigurati ca e buna, dar veti accepta pe oricine va apare în viata. Ca rezultat, viata va e otravita. Dumnezeu e singurul pe care îl puteti iubi fara a mai trebui sa-l cunoasteti.
     Nu îl veti sti pe Dumnezeu daca nu îl veti iubi, si e la fel si cu marele Stapân Învatator: daca nu începeti iubindu-l, va ramâne închis. Dar oamenii trebuie cunoscuti înainte de a-i iubi, adica, înainte de a-i mânca sau a-i accepta în sanctuarul intern. Problema e cum sa iubesti un Stapân/Învatator. Oamenii pot sa gândeasca la un stapân ca la un lac în care te speli si scapi de murdarie, fara sa se gândeasca ca alti oameni beau din apa lacului, asa ca ce ramâne pentru ei? Oamenii vin sa vada un Stapân/Învatator pentru a-si varsa toata murdaria ce au adunat-o în viata lor, asteptând de la el sa-i spele de impuritate, sau s-o transforme, astfel adaugând la agenda lui încarcata. Daca un Stapân/Învatator simte nevoia de a purifica, nu la fel sa faca si alti oameni.
Sau ei cred ca sunt fara de pata, nu vad murdaria pe care au lasat-o diavolii si demonii cu care au fost?
     Dar sa lasam asta si sa ne întoarcem la lectia despre mâncat. Oamenii sunt ca fructele sau orice alt aliment, adica au o parte care nu e digerabila si una care e delicioasa si gustoasa.
Aceea e cea de pastrat. Fiecare din noi are o scânteie în interior, pusa acolo de Dumnezeu si deci acea scânteie trebuie cautata la ceilalti. Daca priviti scânteia în loc sa priviti doar la exterior, veti descoperi ca toti si toate o au, animale, plante, pietre chiar si criminalii. Si daca puteti anima aceasta scânteie, adresându-va ei, veti putea comunica cu toata lumea chiar cu criminalii.
Initiatii nu vor sa intre în legatura cu natura inferioara a omului, personalitatea lui; stiind ca sobolanii si altele asemenea lucruri traiesc în pivnita, ci prefera sa ramâna deasupra la nivelele cele mai înalte. Spre deosebire de ceilalti oameni care se intereseaza de defectele celorlalti si îsi petrec timpul vorbind de ele când se întâlnesc, un Initiat cauta scânteia în altii, pentru a-i lega de Tatal Ceresc si haina divina. El astfel lucreaza asupra oamenilor, si într-o zi va veni lumina si ei vor fi iluminati de ea, multumita muncii pe care a facut-o. Astfel un Învatator lucreaza pentru progresul discipolilor lui întotdeauna adresându-se doar scânteii din fiecare. De aceea ei îl iubesc si îi permit sa scoata tot ce e mai bun în ei.

     Si voi, când întâlniti pe cineva, ar trebui sa va gânditi sa descoperiti scânteia divina din interior, Sinele Suprem, pentru ca astfel îl ajuta sa formeze o legatura cu Dumnezeu. Aceasta e dragoste în forma cea mai înalta, cea mai evoluata, a putea sa faci legatura cu scânteia divina din fiecare creatura, sa o alimentezi si sa o întaresti. Nu e nevoie sa fii atent daca o faci, nu e nevoie sa pierzi timp studiind persoane înainte de a-ti îngadui sa o iubesti si sa o accepti, pentru ca scânteia este total pura. În timp ce, daca e o problema a personalitatii, e mai bine sa stii înainte de a o accepta. Scânteia divina ce straluceste în fiecare poate întotdeauna fi acceptata fara ezitare.
     Daca îi priviti pe oameni ca pe fructe, cum am sugerat, veti descoperi, când îi veti privi, asculta si le veti vorbi, ca puteti de fapt sa îi gustati. De obicei vedeti doar exteriorul, hainele ce le poarta, bijuteriile, fata lor si parul, dar nu si viata ascunsa a sufletului si spiritului lor. De fapt, asta e ce ar trebui sa va intereseze. În schimb, va opriti repede la impresie, suprafata, luati instantanee "Iata o fata cu care mi-ar placea sa dorm". Ce stii despre ea? Picioare, silueta, nas; interesul e limitat la dorinta ta de distractie si satisfactie.
     Unui Initiat îi place sa manânce, dar el prefera hrana divina, el cauta viata divina în oameni. Când gaseste fructe si flori, adica oameni care vibreaza de viata divina, atunci e fericit, multumit sa le admire formele si culorile frumoase, sa le respire emanatiile, el nu are nevoie sa le devore. Totusi, el e multumit, pentru ca acest fruct, aceste flori l-au apropiat de Cer.
Daca puteti întelege nutritia, nutritia reala, veti vedea ca ea rezolva toate problemele, inclusiv sexul. Da, oricine a decis sa nu atinga hrana de loc, adica sa evite barbati sau femei pentru ca se presupune ca e calea spre a fi pur si cast, e în drum spre moartea spirituala,poate chiar moartea fizica. Poti mânca orice daca stii în ce fel sa manânci.
Secretul consta în a lua doze homeopatice, adica a te limita la a privi, asculta, respira. Nu vei deveni Sfânt renuntând la mâncat, nu vei sti niciodata nimic astfel, si cel mai putin pe Dumnezeu. Viata te va abandona daca vei face asta, nu vei avea inspiratie, verva, bucurie. Sfintenia e ea însasi nutritie, acesta e drumul initiatic de a o privi. În loc de a mânca hrana impura, densa, sfintii manânca hrana divina. În domeniul sexualitatii, oamenii merg la extremitati, fie ca se înfometeaza de moarte, fie ca abuzeaza.
Când începi sa studiezi nutritia, vei vedea ca sunt diferite moduri de a mânca pe fiecare din planuri. Vei vedea ca nu e posibil sa traiesti fara a mânca si chiar si Îngerii si însusi Dumnezeu trebuie sa manânce. Dumnezeu manânca chintesenta subtila din copacii ce i-a plantat: creaturile sale. Da, el manânca si e sanatos, pentru ca El nu absoarbe niciodata impuritati. El lasa pe alti sa-si transforme puritatea înainte de a i se oferi Lui.
     Întrebati cum e posibil sa se arate diferenta între cineva care manânca corect si cineva care nu o face? Nu e usor de vazut diferenta între un cersetor care cauta hrana în gunoaie si printul care sta zilnic la masa încarcata cu feluri delicioase? În lumea spirituala e la fel! Initiatii au o alta comportare care îi distinge de oamenii comuni, dovedind ca sunt bine "hraniti", în timp ce omul comun nu acorda atentie la ce manânca.
Criteriul meu e ca atunci când vad pe cineva a carui faţa nu are lumina, stiu imediat ca el e subnutrit. Ziceti: "Ei bine, el merge mereu la biserica, da saracilor, îsi coboara privirea în prezenta femeilor..." Posibil, totusi eu vad ca el prefera hrana decadenta, asa arata el. Când întâlnesc pe cineva care radiaza lumina, indiferent ce îmi spune despre el, gândesc: "Ma întreb care e secretul lui, e ca un izvor care curge !" Ziceti: "Dar l-am vazut privind fetele pe plaja!" Asta nu e important, important e ce vede, cum le priveste. Daca cineva se înalta spre Dumnezeu ca rezultat al admiratiei lui când vede frumusetea feminina, de ce sa nu-l primim?
     Schimburile formeaza baza vietii, schimburile ce le facem cu hrana, apa, aerul, cu semenii nostri si alte creaturi din univers, cu Îngerii si Arhanghelii si cu Dumnezeu. Nu doar când mâncam si bem facem schimburi sau mai degraba atunci facem schimburi care ne aduc viata, care ne tin vii pe toate planurile, nu numai pe plan fizic. Când zic ca nutritia e prima, mâncarea ce o mâncam si schimburile ce le facem în toate zonele din univers hranesc întregul om, nu numai corpul fizic, ci toate corpurile subtile. Daca insist mereu asupra nevoii de purificare psihica la fel si cea fizica, e pentru ca puritatea restabileste comunicarea, si odata ce e restabilita comunicarea cu zonele superioare, primiti curenti luminosi de energie care circula în spatiu.
Rugaciunea, meditatia, contemplatia, extazul sunt toate forme de nutritie, glorioasa nutritie numita ambrozie celesta. Fiecare religie vorbeste de aceasta bautura nemuritoare pe care alchimistii au numit-o Elixirul Vietii Eterne.
Acest elixir poate fi gustat pe plan fizic, dar numai cu o conditie, sa mergi si sa-l gasesti în zonele cele mai pure si elevate.

     Motivul nostru de a contempla rasaritul de soare e sa-i bem ambrozia pe care soarele o distribuie asa generos peste roci, plante, animale, oameni si toata creatia. Plantele sunt mai inteligente decât oamenii, ele stiu ca daca fac legatura cu soarele, vor fi rezultate. Oamenii prefera sa doarma pâna la amiaza, sau sa priveasca apusul, ei nu sunt atrasi de ceva ce urca, se extinde si înfloreste, ci prefera lucrurile care cad, mor si dispar. Legea zice ca, în cele din urma, semeni cu ceea ce privesti si admiri, si astfel, concentrându-te asupra apusului de soare, devenim tot mai slabi în interior, pâna ne stingem.
     Veti descoperi ca sensul vietii se ascunde în nutritie, daca hrana pura, particole stralucitoare, chintesenta celesta, eterna se gaseste în soare. Concentrându-ne pe soare în fiecare dimineata si încercând sa-i inspiram chintesenta, sanatatea se va ameliora, vom deveni mai stralucitori si cu o vointa puternica si inima vesela.
Ziceti ca priviti rasaritul de ani de zile si nu ati observat nimic. Asta pentru ca nu stiti cum sa priviti la soare. E modul în care faceti lucrurile, dragostea intensa si gândul ce-l pui în aceasta, ceea ce aduce rezultate, nu timpul dedicat.
Ori de câte ori te simti viu si împlinit, azi de exemplu, e pentru ca ai luat câteva picaturi de viata de la sursa, izvorul nesecat al soarelui. E asa de greu de înteles?
Soarele e nutritie, nu uitati asta, e cea mai buna hrana din toate. De ce sa ne limitam la elementele de pe pamânt, apa si aer? Exista un alt element si trebuie sa învatam sa ne hranim cu focul, lumina. Asta e ceea ce facem la rasaritul soarelui.Când Zoroastru l-a întrebat pe Ahyra Mazda cu ce s-a hranit primul om, Ahyra Mazda a raspuns: "El a mâncat foc si a baut lumina" spunând ca s-a hranit cu razele soarelui, a primit viata de la soare si astfel a putut întelege Misterele Universului.
     Daca ar fi sa va spun ca legile guvernând nutritia sunt aceleasi ce guverneaza conceptia, veti fi surprinsi si nu veti vedea legatura. Exista legatura. În minutul când va asezati sa mâncati creati conditii care vor afecta nasterea gândurilor, sentimentelor, actiunilor. Nu puteti crea fara a mânca. Starea parintilor în momentul conceptiei determina destinul copilului; starea în care esti determina natura comportamentului tau fizic si psihic.
Mâncarea e samânta vie ce produce un copil, copilul gândirii, simtirii, actionarii voastre. Care vor fi fortele care vor urma unirii voastre? Voi sunteti tata, deoarece contribuiti cu hrana, iar corpul fizic e mama; daca nici mama, nici tata nu este inteligent, atent, rezonabil, sanatos la minte si trup, rezultatul va fi catastrofal.
Când manânci înfuriat, nemultumit sau stresat înainte de a merge la serviciu, vei fi prost dispus toata ziua, vibratiile tale haotice si tot ce vei face va fi afectat. Chiar daca pari calm, emanatiile tale vor trada agitatia si tensiunea interna, indiferent cât încerci sa le controlezi.
     În timp ce daca manânci în conditii armonioase vei ramâne toata ziua armonios, indiferent cât ai de alergat, sub cât stres esti, în tine va fi liniste. Nu lua nelininistea si problemele tale la masa, lasa-le la usa, pentru a fi reluate când ai terminat de mâncat, daca trebuie. Daca manânci armonios, îti va da solutia la problemele tale.
Repet, masa e o ocazie pentru exercitiu spiritual; începe-o curatându-ti mintea de orice te-ar împiedica sa manânci în liniste si armonie si daca nu poti imediat, asteapta pâna te calmezi, pentru ca altfel îti vei otravi sistemul, hrana va fi contaminata de neliniste si tu vei fi într-o stare haotica, rezultat al mâncatului în conditii incorecte.
     Dar, cum va întelege omul vreodata importanta starii în care se afla când manânca, daca el nu poate crea un copil fara a se uni unul pe celalalt? Au ei idee ce lucruri îngrozitoare dau ei viitorului copil astfel, cât va suferi acesta? Si apoi, el va fi plin de venin si îi va emana pe cei din jur.
Nutritia este o forma de conceptie, iar dragostea e o forma de nutritie. Cerul te va face raspunzator pentru ce ai pus în sufletul si inima partenerului tau. Restul nu prezinta interes. Dar daca îmbratisezi pe cel drag când esti nefericit si descurajat, pentru a te face sa te simti mai bine (lucru frecvent) , faci ceva ce e criminal; contaminezi cealalta persoana cu toata mizeria si murdaria ta. Nu trebuie sa alegi acel moment. Iubeste pe cine îti place, saruta pe cine îti place, dar nu înainte de a te asigura în inima si suflet ca nu le dai decât dragoste si lumina. În aceste conditii, Cerul va fi de partea ta. Oamenii te pot condamna pentru asta, dar Cerul va aplauda. Un copil petrece 9 luni în pântecul mamei si când se naste, cordonul ombilical e taiat si e lasat sa se hraneasca independent. E adevarat ca nu mai e în pântecul mamei, ci în acela al Mamei Naturi si e hranit prin alt cordon ombilical, plexul solar. În tari ca India, China, Japonia exista tehnici vechi de a te hrani prin plexul solar. Stiu ca ati vrea sa vi le descriu, dar la ce bun daca nu puteti mânca nici macar în spiritul drept?
     E imposibil sa nu fii plin de admiratie pentru modul frumos în care Inteligenta Divina a aranjat lucrurile. Prin simplul gest de a mânca un fruct, pui viata în întregul tau organism. Inteligenta Divina a stiut ce are nevoie fiecare organ, celula, mic atom din corpul nostru, pentru a face întregul sa functioneze. Multumita hranei ce o mâncam, continuam sa vedem, sa auzim, respiram, gustam, atingem, vorbim, cântam, etc. Nu poti sa nu te miri si sa te umpli de admiratie. De acum încolo, trebuie sa va gânditi putin mai des la a va lega de Inteligenta, la a va arata recunostinta. Ati putea oare sa ajutati Natura în munca si, când sunteti gata, veti fi acceptat în diferite puncte de lucru, vi se va arata cum sa munciti, fie asupra voastra sau jos în pamânt asupra mineralelor, metale, cristale si pietre pretioase.
Veti face descoperiri extraordinare. Unde credeti ca îsi are originea aceasta Stiinta Initiatica ? A fost data omenirii de fiinte superioare care si-au putut dezvolta facultatea de bilocatie si astfel au putut vizita centrul Pamântului, adâncimea oceanului, celelalte planete si chiar soarele. Au vazut tinuturi inimaginabile, populate cu creaturi foarte evoluate, luminoase; "Aretz ha Haim" din psalmi, tara Vietii, Soarele.
Aceste spirite foarte evoluate ne-au lasat Stiinta Initiatica drept mostenire, si aceasta v-o prezint acum. Dati-mi voie sa va spun repede ca si eu stiu prea putin despre ea, dar am încredere ca în timp voi sti mai mult. Nu-mi luati aceasta speranta!