NUTRITIE
Intinereşte şi trăieste mai frumos
     Pentru a trăi o viaţă mai sănătoasă, mai bogată, mai creativă trebuie să recunoşti că ceea ce tu consideri ca fiind adevărat vine din obişnuinţe de gândire.
A venit timpul să ne schimbăm modul de a gândi şi de a ne comporta şi să modificăm atât experienţa corpului nostru cât şi procesul de imbătrânire. Tu nu eşti doar corpul fizic cu care te identifici din obişnuinţă ci un câmp de posibilităţi infinite.
Conditionarea societătii noastre ne face să credem că pe măsură ce imbătrânim ne deteriorăm fizic si mental. Când rupi această condiţionare vei invăţa din proprie experienţă că iţi poţi creşte capacitatea fizică şi mentală.
     Dacă ne analizăm cu sinceritate constatăm, uneori cu stupoare, că cea mai importantă acţiune a noastră este alimentaţia.
Mâncăm 3 mese pe zi, dar "ciugulim" toată ziua. Iar mâncarea o preparăm la temperaturi inalte până nu mai are nici o calitate. Deci, introducem in noi, zilnic, mari cantităţi de mortăciuni!
Dacă nu le consumăm le punem la frigider, să nu se strice. Lasă să se strice in noi!. Şi ne mai mirăm că ne imbolnăvim.
Aţi văzut că animalele, când sunt bolnave, flămânzesc, adică postesc? Noi bolim cu supă de pui şi medicamente.
E de mirare că rezistăm atâţia ani cu asemenea mod de viaţă.
     Cea mai mare parte din viaţă "alergăm" după bani pentru alimente şi taxe, majoritatea dintre noi.
Ne sculăm dimineaţa, bem cafeaua, unii şi mănâncă, şi plecăm la serviciu. La intoarcere mâncăm, după ce am "ciugulit" şi la serviciu şi pe drum spre casă. Apoi ne vedem fiecare de treburile noastre, câteva ore şi, iar mâncăm, cina. Aici se adună de obicei toată familia. Dar n-avem timp de noi. Mâncăm şi ne culcăm. A doua zi, dimineaţa....la toaletă şi ...o luăm de la capăt.
     Cel mai important obiect din casele noastre este mânerul cu care tragem apa la wc. Nu credeţi că plătim prea mult pentru acel mâner?
    
     V-aţi intrebat vreodată de ce nu ni se face foame in timpul somnului? Mulţi dintre noi nu mâncăm dimineaţa. Femeile, şi unii bărbati, care ţin la siluetă, nu mănâncă nici seara după orele 18. Cum de nu ne anemiem, cum de supravieţuim de vreme ce afirmăm că mâncăm ca să trăim. Şi îi admirăm pe cei care nu mănâncă. Le admirăm siluetele prin toate revistele.
     Vă voi spune un mic secret. A mânca nu este o necesitate ci o obisnuinţă. Ni s-a băgat mâncare pe gât generaţie după generaţie timp de mii de ani.
Cea mai mare parte din energia vieţii o consumăm ca să achiziţionăm şi să preparăm hrana, să mâncăm, să digerăm, să excretăm balastul. Consumarea energiei vieţii inseamnă moarte!
Concluzia este că murim puţin cu fiecare porţie de alimente ingerată.
     Omul este un sistem viu, animalul, la fel, planta este şi ea vie ca si mineralele.Pentru a fi benefice unul altuia, sistemele trebuie să fie compatibile. (Despre aceste sisteme puteţi citi in articolele postate la publicaţii.)
Animalul, fiind cel mai apropiat de om, corpul uman fiind "imprumutat" de la animale, sistemele sunt asemănătoare.
     Animalul este bogat in trăiri. Cu greu poate crede cineva in simpatia animalului pentru cel care il ucide şi pentru cei ce îl mănâncă. Ce ziceţi de ce introducem in sistemul nostru prin consumare de carne?! Ori mâncăm o fleică de porc, ori una din bunicul "proaspăt" decedat tot una este!!
Sună prost, nu? Dar e adevărat!
Cer scuze orgoliului pentru că l-am iritat dar adevărul trebuie rostit.
Dacă putem potoli iritarea orgoliului şi dorim să primim paşaport pentru noua eră, atunci trebuie să ne reconsiderăm viaţa. Din nou cer scuze egoului, căruia sigur ii stau in gât atâţia "trebuie", dar ăsta e limbajul!
     Pentru că alimentaţia ne "fură" cea mai mare parte din energie vom incepe cu ea.
     Şi pentru că nu putem renunţa "peste noapte" la obiceiuri de milenii, vom incepe uşor, pe paşi.
Va fi necesar să ne obişnuim mentalul, psihicul, şi nu in ultimul rând, corpul fizic cu noul mod de abordare a vieţii zilnice. Dacă egoul dumneavoastră a rezistat până acum înseamnă că puteţi trece la.. Pasul I...
PASUL 1
     Când va hraniti cele trei corpuri superioare, particolele subtile desprinse sunt distribuite in creier, la plexul solar si toate celelalte organe. Va dati seama ca aveti si alte necesitati superioare, ca lucruri de o natura infinit superioara exista pentru voi, iar aceasta va deschide poarta spre posibilitati mai mari. Când ati terminat de mâncat, nu trebuie sa va intoarceti la dispute sau munca, nici sa va itindeti. Ramgnâd linistit un moment si respirând profund, energiile ce le-ati acumulat vor fi distribuite in tot sistemul si atunci veti fi gata sa efectuati orice munca. Nu uitati, inceputul este cel mai important moment in toata activitatea.

... citeste
Ce-cum-in ce scop mâncăm
     Unii oameni nu vad legatura īntre ce consuma ca alimente si starea sanatatii lor. Totusi, omul īsi construieste corpul cu hrana pe care o absoarbe, el e format din ceea ce consuma si pentru aceasta trebuie sa īncetati sa credeti ca veti straluci de sanatate indiferent ce īnghititi, trebuie sa va dati seama ca exista un raport īntre ce māncati si cum va odihniti. Cānd va īndopati cu amestecuri nefiresti ...

... citeste