TERAPII
SPERANŢA DE VIATĂ

Avem mii de sortimente de medicamente, tehnologie ''de vârf" spunem noi, viaţa ne-a fost uşurată mult de efortul fizic, distracţiile abundă, ziua de muncă s-a redus, săptămâna de trudă e mai scurtă. Dar şi speranţa de viaţă este mai mică! V-aţi întrebat vreodată de ce se intâmplă aşa? Este un nonsens la prima vedere. Dar este o dureroasă realitate.
Au fost unii care au emis o ipoteză : din cauza stresului. E bine zis dar stresul de unde ne vine? De ce suntem agitaţi? Dacă viaţa ne este mai uşoară, şi este din punct de vedere fizic, de ce suntem aşa agitaţi?

Se pare că problema e mult mai adânc implantată in noi şi nu face parte din fizicul nostru.
Fizicul ar trebui să funcţioneze perfect iar cānd intervine o problemă putea fi reparat imediat in condiţiile pe care le au foarte mulţi oameni de pe Terra in prezent. Dar ştim cu toţii "pe propria piele" că nu este aşa. Ne amăgim că a crescut speranţa de viaţă comparand cu perioada Evului Mediu Mijlociu. De ce nu cu antichitatea? Nu ne convine ca să nu vedem că a scazut dramatic. Ce nu ştim , nu este!!

Dupa această lozincă au funcţionat oamenii in secolul XIX şi a mers o perioadă căci au anulat din mentalul lor ideea de suflet şi au trăit ca nişte maşini. Şi, deşi nu au beneficiat de condiţiile din prezent, mulţi au trecut de vârsta de 80 de ani, chiar de 90 ani.
Asta a mers pānă la inceputul secolului XX cānd a inceput trezirea. Şocul războaielor mondiale si terorile hitlerismului si comunismului i-au trezit pe majoritatea oamenilor.
De aici ne-a venit ideea cu stresul. Undeva, in adancul nostru, am simţit o mare de amărăciune. Unde? In suflet. Am redescoperit sufletul.
Departe de a se imbunătăţi, situaţia a degenerat. A inceput războiul īntre suflet, care işi cere drepturile şi intelectul nostru complet septicizat.

Omul are mai multe corpuri: fizic, energetic (care-l susţine pe cel fizic), emoţional (astral), mental si alte corpuri. Acum interesează doar acestea care sunt bolnave!
Părintele si susţinătorul corpului fizic este cel energetic. Aici e durerea cea mare. El este cel mai bolnav. Noi şi in prezent ignorăm acest corp şi rezultatele le suportăm cu graţie.

Nu vă supăraţi pe medicii alopati ca nu vă găsesc bolile si vă pun să faceţi analize peste analize. Ei ignoră corpul energetic şi, dacă nu găsesc o boală instalată in trup, nu vă pot ajuta.
Ori pānă se instalează boala in corpul fizic, cel energetic incearcă să vă atragă atenţia. "Oficial" această stare de boală a corpului energetic este numită disfuncţie. Este bine să tratăm disfuncţiile, să nu asteptăm coborârea bolii in organele corpului fizic.

Terapiile naturiste (masaj, reflexoterapie, talasoterapie, reglările de dietă, şedinţele de bioenergie, fitness etc.) sunt cele care se ocupă de tratarea disfuncţiilor.

... citeste